Principală  —  Ştiri  —  Social   —   A murit unul dintre moldovenii…

A murit unul dintre moldovenii aflați la bordul elicopterului doborât de talibani

valanicc.com

Un cetățean al Republicii Moldova a decedat la 24 noiembrie, după ce elicopterul MI-17 al companiei moldovenești  „Valan ICC” a fost doborât de rebeli în nordul Afganistanului. Informația a fost confirmată de către compania aeriană „Valan International Cargo Charter” și reprezentanții Contractantului Guvernului SUA. Autoritatea Aeronautică Civilă însă, nu a anunțat deocamdată identitatea persoanei.

Amintim că  la bordul aeronavei se aflau 21 de persoane, dintre care trei moldoveni. Potrivit președintelui interimar al Autorității Aeronautice Civile, Nicolae Buzu, elicopterul lucra în Afganistan pentru statul american și asigura transportarea civililor pentru armata din Afganistan.  Situația celorlalți membri ai echipajului nu este cunoscută, potrivit Reuters, însă, aceștia ar fi fost luați ostatici.

Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova a anunțat că acționează în strânsă cooperare cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, în scopul coordonării acțiunilor ulterioare.

Foto: valanicc.com