Principală  —  Ştiri  —  Social   —   A IV-a ediție a școlii…

A IV-a ediție a școlii de vară pentru tineri: „UE pentru tine: dezvoltă Moldova, valorifică oportunități pentru tine”

Delegaţia Uniunii Europene în R. Moldova organizează cea de-a patra ediţie a şcolii de vară dedicată dezvoltării rețelei de Eurocluburi în R. Moldova. Școala de vară va avea loc în perioada 30 iulie -2 august și este planificată pentru găzduirea a 25 de tineri, cu durata de 4 zile.

Agenda școlii de vară prevede seminare, ateliere de lucru, dezbateri, cluburi de discuții dedicate mai multor subiecte de interes pentru tineri. Nu în ultimul rând, tinerii vor discuta despre instrumentele UE dedicate dezvoltării tinerilor din R. Moldova, oportunități de studii în UE și cum să dezvolte un Euroclub.

„Școala de vară este gândită în special pentru tinerii din mediul rural din Moldova, care poate nu au șansa sau posibilități sa se informeze direct despre toate facilitățile de educare și formare personală oferite pentru ei. Îndemn tinerii din Moldova să aplice cu încredere la ediția a IV-a a Școlii de vară, în special că vor întâlni mai multe personalități de succes din țară, având posibilitatea să discute cu invitații la subiectele de interes pentru tineri”, a subliniat Pirkka Tapiola, Șeful Delegației Uniunii Europene.

De asemenea, beneficiarii școlii de vară vor fi implicați în activități de consolidare a echipelor, cu scopul de a întrema relațiile de prietenie și colaborare între membrii Eurocluburilor existente în țară și de a fortifica rețeaua de Eurocluburi din Moldova.

Participanţii la școala de vară vor fi selectaţi în baza unui concurs public.
Participarea la școala de vară este gratuită și include cazarea, alimentarea și transportul.

Cerințe față de candidați:
· Tineri din R. Moldova cu vârsta cuprinsă între 16-23 de ani.
· Tineri entuziaști, energici, cu abilități de lider
· Cunoscători ai limbii engleze la nivel începător / mediu

Dosarul de înscriere include:
· Un concept succint a unei activități cost-eficiență la nivelul comunității lor, cu potențial sloganul: „UE pentru tine: dezvoltă Moldova, valorifică oportunități pentru tine”
· CV în formatul Europass
*Notă. CV-ul trebuie obligatoriu să conțină numărul de telefon al candidatului.
Candidații sunt rugați să expedieze dosarele la adresa de email: irina.dragutanu@bdr.md , cu subiectul „Candidat scoala de vara, (nume) (prenume)”.

Pentru detalii contactați: Irina Draguțanu, 022214156 / 069694246 irina.dragutanu@bdr.md
Data limită de depunere a dosarelor este 17 iulie.

Euroclub este o Asociaţie de tineri, bazată pe valorile şi interesele comune ale membrilor săi, cu scopul de a promova şi dezvolta valorile europene în rândul tinerilor.