A început înscrierea pentru susținerea bacalaureatului în regim extern

Ministerul Educației anunță demararea înscrierii pentru susținerea examenului de bacalaureat în regim extern. Termenul-limită pentru depunerea cererilor este 16 februarie 2015.

La susținerea, în regim extern, a examenului de bacalaureat, sunt admise persoanele care au absolvit școala medie de cultură generală; școala profesională cu durata de 3 ani de studii; care au cel puţin 2 ani de liceu cu situaţia şcolară încheiată (clasa a X-XI). Pentru această formă de examen pot opta și absolvenții colegiilor, precum și studenții instituțiilor de învățământ superior care au fost admişi la studii în baza atestatului şcolii medii de cultură generală. Examenul de bacalaureat în regim extern poate fi susținut doar de candidații care au atins vârsta de 19 ani.

Candidații înscriși vor susține probe de diferență de programă pentru certificarea gradului de însuşire a materiei la toate disciplinele din Planul-cadru pentru învăţământul liceal, anul de studii 2014-2015, la profilul respectiv. Probele de susţinere a diferenţelor de programă pentru cursul de liceu se susţin în instituţiile desemnate ca centre, conform orarului stabilit.

Examenul de absolvire în regim extern se desfășoară concomitent cu examenul de absolvire în învăţămîntul liceal, conform orarului, și în centrele aprobate de către Ministerul Educaţiei.

Dosarul cu actele necesare se depune la Ministerul Educației, Piața Marii Adunări Naționale 1 (cutia poștală a ministerului, intrarea în Casa Guvernului din str. Bănulescu-Bodoni), sau se trimite prin poștă pe adresa Agenției de Asigurare a Calității, Ministerul Educației, Piața Marii Adunări Naționale 1, Chișinău.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *