A fost găsit autorul alertei cu bombă de la Aeroport

Persoana care s-ar face vinovată de alerta falsă cu bombă din 7 ianuarie curent la Aeroportul Internaţional Chişinău, a fost identificată de polițiștii de frontieră. În urma efectuării unui set de măsuri speciale de investigații de către polițiștii de frontieră, suspectul a fost identificat. Este vorba de un cetățean al R. Moldova, minor de 12 ani, originar din raionul Ocnița.

În cadrul percheziţiilor efectuate dimineața la domiciliul presupusului bănuit, au fost depistate probe ce vizează implicarea acestuia în săvârșirea infracțiunii, fiind ridicată tehnica de calcul și un telefon mobil, prin intermediul cărora a fost plasat anunțul privind minarea Aeroportului Internațional Chișinău.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală conform art. 281 Cod Penal ”Comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism: Comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre pregătirea unor explozii, incendieri sau a altor acţiuni care periclitează viaţa oamenilor, cauzează daune materiale în proporţii mari sau provoacă alte urmări grave se pedepseşte cu amendă în mărime de la 200 la 500 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.”

Ieri, 7 februarie, în jurul orei 15:30, pe adresa Serviciului Call Center din incinta Aeroportului Internațional Chișinău, a parvenit o scrisoare electronică de la o persoană necunoscută, prin care se anunța că aeroportul este minat, solicitând transferarea sumei de un milion de ruble ale Federației Ruse pe un cont-portmoneu electronic. Toți pasagerii din aerogară au fost evacuați, iar unele curse au fost efectuate cu întârziere. Alarma s-a dovedit a fi falsă, întrucât în urma verificărilor, echipele de intervenție ale serviciilor specializate ale MAI nu au depistat careva obiecte explozive. Punctul de trecere ”Aeroportul Internaţional Chişinău” și-a reluat activitatea, iar cercetările continuă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *