A doua etapă de admitere în școlile profesionale: 2562 de locuri sunt libere

În perioada 16-25 august se desfășoară cea de-a doua etapă a admiterii în școlile profesionale. În rezultatul primei etape a admiterii, din perioada 18 iulie-12 august, școlile profesionale au realizat planul de înmatriculare în proporție de 81%.

Din totalul de 9600 de locuri repartizate la nivelul școlilor profesionale, au fost depuse peste 7764 de dosare sau 81% din total și au rămas neacoperite 2562 de locuri.

Printre cele mai solicitate instituții de învățământ profesional se numără ȘP nr.2, nr. 6 și nr. 5 din mun. Chișinău, ȘP nr.4 din mun. Bălți și ȘP din or. Cupcini, r-nul Edineț.

Totodată, în topul celor mai solicitate meserii sunt cele de bucătar, mecanic auto, electromontor la repararea și întreținerea utilajului electric, operator pentru suportul tehnic al calculatoarelor, brutar-cofetar.

De cealaltă parte, cele mai puțin solicitate meserii sunt: învelitor cu materiale în rulou sau în foi, pietrar, zidar, cusător, dulgher, finisor articole din lemn și viticultor-vinificator.

Ministerul Educației amintește că admiterea în învățământul profesional tehnic se desfășoară la nivel de centre de exelență, colegii și școli profesionale. Colegiile au încheiat admiterea pe 12 august, iar planul de înmatriculare în cazul acestora a fost realizat în proporție de 90%.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *