A ales Primăria sau au ales cetățenii? În PMAN va fi instalat un brad artificial

În acest an, în Piața Marii Adunări Naționale va fi instalat un pom de Crăciun artificial. Potrivit autorităților, decizia a fost luată în urma consultării a circa 4 000 de persoane care și-au exprimat votul pe pagina de Facebook a Primăriei în favoarea unui brad artificial. 

Timp de 10 zile, cetățenii au putut vota pe pagina de Facebook a Primăriei în favoarea unui brad natural sau a unui brad artificial. În cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei, ofițerul de presă Vadim Brînzaniuc a menționat că la sondaj au participat circa 4000 de persoane, dintre care 87% au optat pentru un brad artificial. Respectiv, în continuare urmează a fi luată o decizie oficială și demararea procedurii de achiziționare a bradului.

În timp ce Primăria chestiona cetățenii, liberalul Valeriu Munteanu a scris pe pagina sa de Facebook că în bugetul municipal pentru 2018 au fost prevăzuți 200 de mii de lei pentru achiziționarea și procurararea bradului de Crăciun, o sumă mult mai mare decât cheltuielile suportate în anii precedenți pentru achiziționarea unui brad natural.

„Aparent, exercițiul este unul democratic și sincer, dacă nu ar fi public bugetul municipal pentru 2018, unde găsim, rubrica „achiziționarea și instalarea pomului de Crăciun”, pentru care sunt bugetați 200 mii de lei, iar având în vedere că în toți anii bradul natural era procurat de municipalitate cu 10-15 mii de lei, este ușor de înțeles că banii au fost rezervați pentru procurarea unui brad artificial”, a scris Munteanu pe pagina sa de Facebook.

De celaltă parte, ofițerul de presă al Primăriei, Vadim Brânzanciu, a menționat că această sumă de bani este bugetată în fiecare an. Deși în buget se precizează că cei 200 de mii de lei sunt alocați pentru „achiziționarea, instalarea Pomului de Crăciun”, Brînzaniuc susține că din această sumă vor fi procurate și alte jucării și luminițe pentru brad.

Foto: Facebook/Valeriu Muteanu


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *