Principală  —  Ştiri  —  Social   —   70 de situații de risc…

70 de situații de risc în ultimele 24 de ore: o mașină arsă din cauza unei lumânări

Un automobil a fost deteriorat în proporții de 70 la sută, din cauza unei lumânări. 70 de hectare de vegetație arsă au fost stinse în ultimele 24 de ore pe tot teritoriul țării, iar mai multe focare care riscau să iasă de sub control au fost înregistrate în sectoarele Ciocana și Buiucani a capitalei.

În dimineața de 8 aprilie, un incendiu a distrus un autoturism în apropiere de o biserică din localitatea Dumbrava municipiul Chișinău. Mașina de model Reno a fost cuprinsă de flăcări, după ce proprietara a lăsat o lumânare aprinsă. Apelul la serviciul 112 a fost recepționat la ora 5.00. La fața locului a intervenit un echipaj de pompieri care a reușit lichidarea arderii fără ca aceasta să obțină răspândire. Automobilul a fost deteriorat în proporție de 70 la sută.

În total pe tot teritoriul țării pompierii au stins peste 70 hectare de vegetație arsă. Mai mult, salvatorii au fost alertații și în lichidarea focarelor generate de cauciucuri aprinse. Focare care riscau să iasă de sub control au fost înregistrate în sectoarele Ciocana și Buiucani a municipiului Chișinău.

Alte intervenții ale echipajelor de salvatori au fost necesare în raioanele Cahul, Orhei, Drochia, Cantemir, Ialoveni, Florești, dar și Soroca.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI  în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 70 situații de risc. Acțiunile acestora au fost orientate la lichidarea focarelor de ardere, dar și deblocare  de persoane.

Potrivit datelor IGSU pentru menținerea siguranței și intervenția în situații de risc în țară sunt mobilizați 600 de salvatori și pompieri cu 200 unități de tehnică. În caz de situații de risc oamenii sunt îndemnați să apeleze Serviciul 112.

Sursa foto: dse.md