Principală  —  Ştiri  —  Social   —   570 de subdiviziuni ale BEM…

570 de subdiviziuni ale BEM vor fi acomodate rezonabil

Banca de Economii va asigura acomodarea rezonabilă a clădirilor care se află în proprietatea băncii sau sunt luate în locațiune și în care sunt amplasate agențiile băncii, prin construcția rampelor de acces, în corespundere cu noile standarde, în termen de 3 ani.

Coaliția Nediscriminare (CND) și Banca de Economii au semnat o tranzacție de împăcare în scopul soluționării litigiului apărut pe cale amiabilă și anume, încălcarea prevederilor art.8 lit.d din legea nr.121 privind Asigurarea Egalității, care prevede că: este interzisă orice formă de discriminare privind accesul persoanelor la servicii bancare și financiare.

Prin documentul semnat, părțile au convenit asupra următoarelor aspecte:
– Banca de Economii va acomoda rezonabil clădirile care se află în proprietatea băncii sau sunt luate în locațiune și în care sunt amplasate agențiile băncii, prin construcția rampelor de acces, în corespundere cu noile standarde, în termen de 3 ani;
– Construcția rampelor de acces va fi efectuată în corespundere cu Normativul în Construcții, Accesibilitatea Clădirilor și construcțiilor pentru persoanele cu dizabilități din R. Moldova;
– Construcția rampelor de acces va fi efectuată în termen de trei ani;
– Banca de Economii va informa trimestrial Coaliția Nediscriminare despre fiecare clădire acomodată rezonabil prin construcția rampelor conform noilor standarde.

Banca de Economii a semnat tranzacția de împăcare, ca urmare a procesului de judecată în care a fost atrasă de Coaliția Nediscriminare în calitate de reclamat, întrucît această instituție bancară este actorul cheie în efectuarea plăților sociale precum: îndemnizații, pensii, transferuri salariale și compensații, având contact direct cu persoanele cu mobilitate redusă și social-vulnerabile.

BEM este cea mai mare instituție bancară din R. Moldova, având 570 de subdiviziuni care, în rezultatul acțiunilor de litigare CND, își propune să devină și prima bancă cu toate agențiile și filialele acomodate rezonabil.

Prezenta tranzacție este rezultatul acțiunilor de litigare strategică ce au drept scop respectarea drepturilor persoanelor cu mobilitate redusă în accesul la clădirile de interes public dar și asigurarea accesibilității tuturor persoanelor.