Principală  —  IMPORTANTE   —   4 scenarii: Cum ar putea…

4 scenarii: Cum ar putea fi recuperate orele pierdute din cauza închiderii instituțiilor de învățământ

școala
laurentiumihai.ro

Autoritățile iau în calcul câteva scenarii pentru recuperarea perioadei în care procesul educațional este stopat din cauza răspândirii cazurilor de infecție cu noul coronavirus. Astfel, potrivit secretarei de stat, Natalia Grîu, elevii ar putea recupera perioada respectivă treptat, în fiecare zi, sau din contul vacanței de Paște.

Natalia Grîu a declarat în plenul Parlamentului că în prezent sunt analizate patru potențiale scenarii pentru recuperarea perioadei în care au fost închise instituțiile de învățământ:

  1. În cazul în care copiii vor reveni la studii la 23 martie, cele 9 zile absente vor fi recuperate treptat, în fiecare zi. Mai exact, recuperarea se va face de-a lungul a nouă săptămâni, cu suplinirea orarului de activitate cu o oră pe zi.
  2. În cazul în care nu va putea fi reluată activitatea instituțiilor de învățământ la 23 martie, iar suspendarea orelor va fi din nou necesară, autoritățile iau în calcul valorificarea vacanței de Paște, de pe 18 până pe 27 aprilie. „Eu cred că toată comunitatea și părinții vor înțelege”, a spus secretara de stat.
  3. În cazul în care perioada suspendării va fi și mai mare, orele ar putea fi recuperate în zilele de sâmbătă.
  4. Nu vrem să ajungem la situația de depășire a anului școlar pentru că venim peste vacanța de vară. Avem reglementată etapă de examene de BAC, examene din clasa a 9-a și procesul de admitere. Avem însă aceste 4 scenarii posibile și vom oferi referințe metodologice”, a declarat Natalia Grîu.

Începând cu ziua de 11 martie, instituțiile de învățământ din țară și grădinițele și-au sistat activitatea. Procesul educațional a fost suspendat până la 23 martie.