3000 de polițiști și 1000 de carabinieri. Cum vor activa forțele de ordine în perioada sărbătorilor de Paști

În perioada sărbătorilor de Paști, 3000 de polițiști și 1000 de carabinieri vor fi dislocați pe întreg teritoriul țării pentru a asigura și a menține ordinea publică. Oamenii legii vor fi la datorie în preajma cimitirelor, a bisericilor, în zonelor publice, dar și pe trasee.

Potrivit reprezentanților forțelor de ordine în preajma fiecărei biserici va fi prezent câte un echipaj format din cel puțin doi polițiști. Totodată, efectivele polițiștilor de patrulare vor acționa pe drumurile publice pentru asigurarea fluidității traficului, dar și pe drumurile naționale.

Totodată, în perioada 24 – 28 aprilie, Poliţia nu recomandă conducătorilor parcarea mijloacelor de transport în perimetrul următoarelor obiective: Gara Centrală, Piața Centrală, Gara de Nord şi Piața Domus (angro).

De asemenea, se va restricționa parcarea vehiculelor pe străzile:

  • str.M.B.Bodoni (tronson cuprins între străzile Columna și bd. Ștefan cel Mare și Sfînt);
  • str. Dosoftei (tronson cuprins între străzile Sf. Țării și M.B.Bodoni).

Pentru data de 27 aprilie, în adiacentul Catedralei Metropolitane, în vederea asigurării fluente a transportului, se recomandă parcarea vehiculelor în următoarele perimetre:

  • str. A. Pușkin (tronson cuprins între străzile V. Micle și C. Tănase);
  • str. V. Micle (tronson cuprins între străzile A.Pușkin și V.Pîrcălab);
  • str. Columna (tronson cuprins între străzile Tricolorului și A.Pușkin);
  • str. Alexandru cel Bun (tronson cuprins între străzile A.Pușkin și M.B.Bodoni);
  • str.M.B.Bodoni (tronson cuprins între străzile Ierusalim și Columna);
  • str. Ierusalim (tronson cuprins între străzile A.Pușkin și M.B.Bodoni).

Polițiștii  îndeamnă repetat șoferii să nu urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice,  să respecte limita de viteză pe porțiunile de drum pe care se deplasează și să se asigure că și pasagerii lor sunt în siguranță.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *