29 de ani de la primul „Pod de flori”

Cu 29 ani în urmă, pentru o perioadă scurtă de timp, între România și Republica Moldova nu a existat graniță. Cu această ocazie, pentru prima oară după cel de-Al Doilea Război Mondial, frontiera româno-română a putut fi traversată fără acte. Momentul s-a numit „Podul de flori”, transmite Infoprut.

Primul „Pod de flori” a avut loc pe 6 mai 1990. Locuitorilor din România li s-a permis, între orele 13:00 și 19:00, să treacă Prutul fără pașaport și viză. Al doilea „Pod de flori” a fost organizat la 16 iunie 1991.

De asemenea, mii de oameni din România și Republica Moldova au refăcut pe 11 iulie 2015 celebrele Poduri de Flori de la Prut.

Sursă foto: rador.ro


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Сколько смешных и назидательных историй в связи с этими “мостами” ! ))Румыны как господа появились у простодушных молдован в домах .Какие они жадные и наглые,в чём пришлось убедиться простакам .Всё! Прозрели ! ))))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *