Principală  —  Ştiri  —  Social   —   17 moldoveni implicați în accidentul…

17 moldoveni implicați în accidentul din Brăila au fost aduși acasă

17 persoane, dintre care 2 minori, implicate în accidentul de ieri, 19 august, din județul Brăila, au fost aduse acasă, cu un autocar. S-a luat decizia ca acestea să fie transportate în țară, întrucât suferise răni ușoare.

De la vama Oancea până la Chișinău au fost însoțiți de către un echipaj SMURD din cadrul Direcției Situații Excepționale Cahul, care au avut grijă de pasageri, acordându-le pe parcursul drumului asistență necesară. Tot în acest timp, alături de aceste 17 persoane au fost psihologii Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, ce au acordat asistență psihologică, apreciind starea acestora ca fiind stabilă. Ajunși în capitală, alte două persoane au fost preluate de către o ambulanță a Serviciului 903, sprea fi transportate la spital pentru investigații suplimentare. Alte 14 persoane care au avut de suferit în accident, rămân în spitalul din județul Brăila, până la îmbunătățirea stării de sănătate.

Serviciul Situații Excepționale monitorizează permanent situația, fiind detașate în Brăila trei angajați ai Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, pentru o informare continuă a stării de sănătate a pacienților, pentru stabilirea și perfectarea datelor de identitate ale persoanelor care au avut de suferit, dar și alte date care vor apărea pe parcurs.

Amintim că ieri, un autocar cu 36 de moldoveni s-a răsturnat pe şoseaua Brăila – Galaţi, într-o curbă din satul Baldovineşti. În urma accidentului și-au pierdut viața patru persoane, iar alți 16 au fost grav răniți.