16 incendii stinse timp de 24 de ore

Pe parcursul ultimelor 24 de ore pompierii și salvatorii au intervenit în 16 cazuri de lichidare a focarelor de vegetație uscată.

Angajații Serviciului Situații Excepționale au stins incendii pe suprafețe extinse în mai multe localități din țară. Un incendiu de vegetație a izbucnit în seara zilei de ieri, 7 martie, în apropiere de localitatea Pănășești, raionul Strășeni. Serviciul 901 a fost solicitat pentru intervenție la ora 18.52.

Ajunși la fața locului pompierii au stabilit că aproximativ 3 ha de iarbă uscată sunt cuprinse de flăcări.

Salvatorii au reușit în mai puțin de o oră să lichideze arderea fără ca aceasta să se răspândească către localitate. Alte intervenții ale echipelor de pompieri au fost necesare în raioanele Călărași, Criuleni, Nisporeni, dar și municipiul Chișinău. Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI atenționează populația să nu dea foc vegetației uscate, întrucât în condiții de vânt și umiditate redusă, orice scânteie poate provoca incendii de proporții.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore pompierii au stins peste 20 ha de iarbă uscată în mai multe localități din țară.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *