Principală  —  Ştiri  —  Social   —   14,6 milioane de lei, alocate…

14,6 milioane de lei, alocate unor familii social-vulnerabile pentru şcolarizare

În ajunul începerii noului an şcolar, din Bugetul de Stat au fost alocate 9,0 mln. lei pentru acordarea ajutoarelor materiale unice familiilor defavorizate cu copii prin intermediul fondurilor locale de susţinere socială a populaţiei, care vor stabili categoriile beneficiarilor şi mărimea acestor ajutoare prin deciziile respective ale consiliilor de administraţie.
Stabilirea beneficiarilor din rândul copiilor de vârstă şcolară din familii nevoiaşe se va efectua de comun cu instituţiile de învăţământ din teritoriu şi comisiile obşteşti pentru evaluarea necesităţilor de acordare a ajutoarelor materiale pe lîngă primăriile localităţilor respecive.
În mun. Chişinău, ajutoarele unice (700 lei pentru un copil) vor fi acordate în sumă totală de 5,6 mln.lei din mijloacele Fondului municipal Chişinău de susţinere socială a populaţiei.
În total vor fi valorificate circa 14,6 mln. lei.
Locuitorii Municipiului Chişinău vor putea ridica banii de la filiala Moldinconbank, iar beneficiarii de ajutoare materiale din republică – de la Î.S. „Poșta Moldovei”.