„Ziua tăcerii”: Ce amenzi riscă cei care vor face astăzi agitație electorală

Vineri, 18 octombrie, a fost ultima zi în care candidații la alegerile de duminică, 20 octombrie, au putut face agitație electorală, care este strict interzisă în ziua alegerilor şi cea precedentă ei, în aceste zile nefiind permisă desfăşurarea/reflectarea activităţilor/materialelor cu tentă de agitaţie electorală şi nici apariţia candidaţilor în alegeri la emisiuni televizate sau radiofonice.

De asemenea, concurenții electorali nu pot efectua virări în/din contul cu mențiunea „Fond electoral”, menționează Comisia Electorală Centrală într-un comunicat de presă.

Continuarea agitaţiei electorale în zilele menţionate de către mass-media, concurenţi electorali şi cetăţeni constituie contravenţie administrativă şi este sancţionată cu amendă de la 15 la 30 de unităţi convenţionale (750-1500 de lei), aplicată persoanei fizice, iar persoanele cu funcţie de răspundere sau candidații rică să fie achite de 35 la 50 de unităţi convenţionale (1750-2500 de lei).

Noile prevederi au fost votate de deputați în lectură finală la 13 august.

Duminică, 20 octombrie, sunt desfășurate alegeri locale generale și alegeri parlamentare noi în circumscripțiile uninominale nr. 17, 33, 48 și 50.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *