(VIDEO) Ziua Independenței: Proteste, muzică, paradă, câteva mii de oameni, scenă pentru oficiali și multă securitate

Astăzi, în Piața Marii Adunări Naționale este sărbătorită independența R. Moldova, fiind consemnați 25 de ani de când a fost semnată Declarația de Independență. 

Evenintele nu au fost umbrite de incidente. Poli­ția a folo­sit gaze lacri­mo­gene împo­triva pro­tes­ta­ta­ri­lor care au încer­cat să se apro­pie în Piața Marii Adu­nări Națio­nale din­spre strada Bănulescu-Bodoni. Protestele au fost organizate de Platforma DA și Partidul Nostru în cadrul campaniei  „Nu mă tem”.

Deși oficialii au încercat să se asigure, îngrădind practic Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) cu plasă metalică, protestarii au încetat totuși să ajungă în Piață.

Detalii aici: (VIDEO) Poliția a folosit gaze lacrimogene împotriva protestatarilor la intrare în PMAN

Mai mulți oameni prezenți în PMAN s-au plâns pe faptul că din cauza plasei metalice și scenelor care au fost amplasate în Piață, inclusiv una pentru oficiali (premier, miniștri, deputați) nu au putut să urmărească parada militară care a avut loc între orele 10.30 și 11.00.

Oamenii care doreau să intre în zona PMAN erau verificați de oamenii legii. Restricția însă a fost anulată în jurul orei 12.00. La eveniment, în jurul acestei ore erau doar câteva mii de oameni, existând un flux continuu. Unii plecau, alții veneau.

Programul de azi al Zilei Indepenței

13:00 – 14:00 – Parada Fan­fa­re­lor

14:00 – 17:00 – Calei­do­scop fol­cloric „Tran­da­fir de la Mol­dova”

17:00 – 17:30 – Uver­tură sce­no­gra­fică „Gân­duri pen­tru şi des­pre Ţară”

17:30 – 19:30 – Cine­ma­to­graf în aer liber – Cine­Park  

19:30 – 20:00 – Uver­tură sce­no­gra­fică „Gân­duri pen­tru şi des­pre Ţară”(con­ti­nu­are)

20:00 – 21:55 – Spec­ta­col muzical-poetic „Lega­rea tim­pu­ri­lor”

21:55 – 22:00 – Spec­ta­col de arti­fi­cii „Suve­ra­ni­tate”

22:00 – 23:00 – Joc mare „Mol­do­ve­nii când se strâng …”Evo­lu­ează for­ma­ția „Zdob şi Zdub”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *