Voronin, despre votul în diasporă: „Cum să ne hotărască soarta acei care de 15 ani nu sunt în țara?”

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, consideră că rolul diasporei la viitoarele alegeri din R. Moldova trebuie reevaluat. Potrivit lui, cei aflaţi peste hotarele ţării „nu cunosc ce se întâmplă în R. Moldova”. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Moldova 1.

Trebuie rezolvată odată problema cu diaspora. Oamenii sunt plecaţi de 15-20 de ani după hotare. Ei nu ai nici o idee ce se întâmplă în R. Moldova. Aceștia să ne hotărască viitorul?, a declarat Vladimir Voronin, în cadrul emisiunii Moldova în Direct.

Totodată, Voronin insistă ca moldovenii plecați din ţară, ar trebui să-şi exprime dreptul la vot doar în R. Moldova. Acesta a adus drept exemplu Statul Israel, unde, potrivit lui, cetățenii sunt obligați să fie în țară în timpul scrutinului.

Contactat de Ziarul de Gardă, Vladimir Voronin susţine că unica soluţie privind deblocarea situaţiei politice din țară sunt alegerile anticipate. Totodată, acesta accentuează faptul că R. Moldova trebuie să ţină cont de părerile şi sfaturile internaţionale, însă precizează că rolul decisiv aparţine cetăţenilor.

Citeşte şi:


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

 1. Lelea

  Voronin a cazut de pe luna? Sa raspunda : de ce oamenii au plecat din tara, pe cine au lasat in tara si in ce conditii de trai, cite lacrimi varsate in fata Skype si prin telefon, citi bani trimisi in Moldova ca sa sustina familiile, copii, parintii..SI CHIAR HOTII din Moldova.Cind are sa raspunda la aceste intrebari atunci o sa aiba raspunsul corect la toate ! Sa-i fie rusine daca mai are acel organ care produce rusinea.

 2. Vlad

  Voronin
  Nu pot exclude dreptul cetateanului la vot,
  Ai vazut undeva in Lume asa ceva
  Esti In idiot sau unul care Sper sa revina In Fotoliul de deputat .
  Prostie adevarata
  Proba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *