Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Voronin: „Bine că nu am…

Voronin: „Bine că nu am nimerit în acest Parlament banditesc, tâlhăresc și mafiot”

După mai bine de 20 de ani de prezență în Legislativ, Partidul Comuniștilor din R. Moldova (PCRM) nu se regăsește în noua componență a Parlamentului. Liderul comuniștilor, Vladimir Voronin susține însă că asta e de bine, întrucât califică actualul Parlament drept unul mafiot.

Bine că nu am nimerit în acest Parlament banditesc, tâlhăresc și mafiot. (…) Eu acum în sfârșit am posibilitatea să mă ocup cu partidul, așa cum cere teoria. Eu repet, în așa componență cum s-a creat după aceste alegeri de nu prea stimații noștri alegători, care nu s-au dezmeticit pentru ce votează ei și pentru cine, îi pozor (rușine, n.r.) să nimerești, că în Parlament au nimerit cei care au furat miliardul. Dar noi cum puteam să nimerim fără miliard”, a comentat Voronin, în cadrul emisiuni Punctul pe AZi, de la TVR Moldova.

În urma alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019, în Parlament au acces patru partide politice: PSRM, Blocul ACUM, PDM și Partidul Șor.

Parlamentul de legislatura a X-a s-a convocat pe 21 martie în ședința de constituire. Decretul de convocare a fost semnat de Președintele R. Moldova, Igor Dodon.