Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Vlad Filat și-a scris testamentul…

Vlad Filat și-a scris testamentul în Penetenciarul nr. 13

Fostul premier Vlad Filat, și-a scris joi testamentul. Informația a fost confirmată de către avocatul  său. Igor Popa a menționat că documentul a fost înregistrat de un notar.

„Dl Vlad Filat a invitat un notar în penitenciarul nr 13, în data de 10 decembrie, joi. Luând în considerație secretul actului notarial, nu pot să vă spun conținutul acestui act, dar din câte am înteles, este vorba despre un testament. Ultima întrevedere a fost vineri. Dumnealui încă se afla în greva foamei. Ne-a rugat să nu comentăm starea de sănătate.” a menționat Igor Popoa, potrivit ProTV.

Amintim că la sfârșitul lunii noiembrie, Angela Gonța a publicat pe o pagină de socializare fragmente din  scrisorile pe care le primește de la soțul său, reținut în Penetenciarul nr. 13 din Chișinău. În fragmentele făcute publice, politicianul afirmă că „se face totul pentru a fi distrus moral” și că urmează să-și scrie testamentul.

Precizăm că joi, magistrații Judecătoriei Buiucani au aprobat demersul procurorului Adriana Bețișor privind prelungirea termenului de arest preventiv cu 30 de zile pe numele fostului premier. Astfel, Vlad Filat se va afla în Penetenciarul nr. 13 până la 13 ianuarie 2016, ora 17:00. Decizia a fost pronunțată în lipsa politicianului. Bețișor a precizat că Filat  a depus o cerere de examinare a demersului în lipsa sa, dar nu a prezentat un certificat care să ateste probleme de sănătate sau că este în imposibilitatea de a se prezenta în ședință.

Înainte de începerea ședinței, Igor Popa a transmis un mesaj al clientului său, în care Vlad Filat declară că dosarul pe numele său este unul „politic având un scenariu diabolic bine gândit cu implicarea instituțiilor statului aflate sub control direct a lui Vlad Plahotniuc.”

Amintim că din 30 noiembrie, Vlad Filat a intrat în greva foamei. Apărarea a declarat că politicianul a recurs la această acțiune din cauza tratamentului inuman și degradant la care este supus în Penitenciarului nr.13.