Vlad Filat rămâne în arest încă 30 de zile

Magistratul Mihail Diaconu a aprobat demersul procurorului Adriana Bețișor privind prelungirea termenului de arest preventiv cu 30 de zile pe numele fostului premier. Astfel, Vlad Filat se va afla în Penetenciarul nr. 13 până la 13 ianuarie 2016, ora 17:00. Decizia a fost pronunțată în lipsa politicianului.

Judecătorul a respins demersul avocaților lui Filat, privind eliberarea acestuia, considerândul neîntemeiat. Decizia poate fi contestată în termen de trei zile la Curtea de Apel.

Amintim că din 30 noiembrie, Vlad Filat a intrat în greva foamei. Apărarea a declarat că politicianul a recurs la această acțiune din cauza tratamentului inuman și degradant la care este supus în Penitenciarului nr.13.

Precizăm că la 15 octombrie, liderul PLDM a rămas fără imunitate de deputat, după ce procurorul general, Corneliu Gurin, a solicitat acest lucru în cadrul ședinței Parlamentului. Pentru aceasta au votat 79 de aleși ai poporului. Procurorul general a cerut ridicarea imunității în baza autodenunțului primarului orașului Orhei, Ilan Shor care susține că i-ar fi oferit mită în valoare de 250 de milioane de dolari.

Ulterior, deputatul Vlad Filat a fost escortat de către ofițerii CNA la sediul instituției unde a fost reținut pentru 72 de ore, iar la 18 octombrie Judecătoria Buiucani i-a aplicat un mandat de arest preventiv pentru 30 de zile. La 23 octombrie, decizia a fost menținută de Curtea de Apel Chișinău.

La 11 noiembrie, judecătorii au acceptat demersul procurorilor anticorupție care au cerut prelungirea mandatului de arest a deputatului PLDM, Vlad Filat cu încă 30 de zile, până pe 14 decembrie, ora 17 și 10 minute.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

 1. Angela Codreanu

  A primit de merita. Dosarul Filat trebuie dus pina la final. Judecata sa va inseamna o prima victorie in lupta cu coruptia la nivel inalt in RM. Doar prin actiuni hotarate putem face repfrme pro-europene. Avem nevoie de o clasa politica curata.

 2. Ecaterina Bostanica

  Deși deobicei deținuți se susțin reciproc, lui Filat toți îi vor cânta „LA MULȚI ANI, TOȚI CU EXECUTARE”.

 3. Hariton Gudumac

  Înseamnă că își va petrece revelionul după gratii. Aștept cu nerăbdare ziua când i se va prelungi mandatul minim pe vreo 15 ani. Iar pe lânga asta să i se mai interzică pe viață și dreptul de a mai ocupa funcții publice.

 4. Oleg

  Dap ce ati vrut ca după ce a talifat un miliard sa primească de craciun colindatorii, ori cum ? Sa stea inchis, o merita pe deplin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *