Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Vlad Filat rămâne în arest.…

Vlad Filat rămâne în arest. Curtea de Apel a respins recursul avocaților

Fostul premier Vladimir Filat, acuzat de corupere pasivă și trafic de influență, rămâne în arest. Judecătorii Curții de Apel au respins astăzi recursul înaintat de Biroul Asociat de Avocați „Popa și Asociații” privind Încheierea Judecătoriei Buiucani din 17 februarie curent, prin care a fost respinsă cererea de a înlocui măsura preventivă aplicată în privinţa politicianului.

Potrivit apărătorilor lui Vlad Filat, Încheierea Judecătoriei Buiucani este „una ilegală, neîntemeiată și abuzivă”.

„Președintele PLDM, Vlad Filat este reținut ilegal în aceste zile în Penetenciarul nr. 13, deoarece odată cu intrarea în vigoare a deciziei Curții Constituționale, mandatul de arest de 90 de zile a încetat. Conform art. 195, alin. 5) Cod de Procedură Penală, el trebuie eliberat. Înalta Curte a explicat clar că mandatele pe 90 de zile urmează a fi ajustate, deoarece ele contravin Constituției, art. 25. Astăzi Curtea de Apel a ignorat această explicație a Curții Supreme și au emis simplu o încheiere prin care se spune că se respinge recursul avocaților, fără nicio argumentare absolută.”, a declarat Igor Popa.

Următoarea ședință pentru aplicarea unui nou mandat de arest a fost stabilită pentru 1 martie.

Igor Popa a menționat că un demers a fost înaintat către administrația Penetenciarului nr. 13: „Noi am înaintat și un demers către administrație Penitenciarului nr.13 în care le-am explicat și lor „Oameni buni, acest om este deținut ilegal de voi și  veți răspunde mai devreme sau mai târziu”, pentru că vedeți astăzi este un procuror general, mâine este altul, vremurile se schimbă, iar încălcările acestea care se fac ele nu sunt altceva decât crime”.

Foto: realitatea.md