Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Vizita Congresmanului Steve Chabot în…

Vizita Congresmanului Steve Chabot în Moldova

Congresmanul Steve Chabot, membru al Camerei Reprezentaților a Congresului SUA, a vizitat Moldova în perioada 16-18 august în cadrul unui turneu, care mai include vizite în Ungaria, Estonia și Letonia. În timpul vizitei în Moldova congresmanul Chabot a discutat probleme economice și politice cu oficialii din Moldova, inclusiv cu Președintele Nicolae Timofti, Premierul Valeriu Streleț și Vice Ministrul Economiei Valeriu Triboi.

De asemena, Congresmanul Chabot a discutat despre climatul investițional din Moldova cu membrii Camerei americane de comerț și reprezentanții businessului mic. Totodată, a vizitat producătorii de struguri de masă și mere din Budești pentru a discuta despre sectorul agricol al Moldovei.

Menționăm că Steve Chabot a fost ales în Camera Reprezentanților din primul district al Congresului din Ohio în 2011. Anterior el a fost reprezentant al acestui district din 1995 până în 2009. Membru al Partidului Republican, Congresmanul Chabot este în prezent Președintele Comitetului pentru micul business al Camerei Reprezentanților și membru superior al Comitetului afacerilor externe al Camerei Reprezentanților. Aceasta este prima vizită a Congresmanului Chabot în Moldova.