Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Voronin, despre vizitele lui…

VIDEO Voronin, despre vizitele lui Dodon la Moscova: „Ei vor să ceară permisiunea să facă coaliție”

Vladimir Voronin susține că discuțiile făcute în fața presei de liderii politici sunt doar un spectacol, or înțelegerile despre crearea unei majorități se fac departe de ochii lumii. Totodată, liderul comuniștilor face aluzie la faptul că socialiștii ar cere permisiune de la Kremlin pentru crearea unei majorități parlamentare cu democrații.

„El (nr. Igor Dodon) a fost și săptămâna trecută și nu a fost nicio informație nicăieri dacă a fost sau nu cu Greceanîi. Toată lumea spune că el a fost cu Greceanîi. Și ei nu spun nici b, nici m. Și acum iar pleacă, dar înainte de asta ați observat altceva? Ați observat cât de des se întâlnește, chiar și ieri s-a întâlnit Filip cu ambasadorul Federației Ruse. Se întâlnesc mereu. Până acum ați văzut așa mișcări? Înseamnă că ei vor să își ceară permisiunea să facă așa coaliție”, a declarat Voronin în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4, moderată de jurnalistul Gheorghe Gonța.

Cu referire la negocierile publice organizate de Igor Dodon, dar și cu referire la dialogul dintre PSRM și Blocul „ACUM”, Voronin susține că aceste acțiuni sunt făcute doar de ochii lumii.

„Acestea sunt spectacole pentru alegători. Le pun oamenilor lapșa pe urechi în fiecare zi. Asta se face pentru a distrage atenția cetățenilor în altă parte. Politica mare nu se face în fața camerelor, dar se face așa  … cam pe la spate”, a mai precizat liderul comuniștilor.

Săptămâna trecută Igor Dodon a efectuat o vizită la Moscova, al cărei scop nu a fost făcut public. Totodată, la 10 aprilie Dodon a mers și la Minsk, iar Lukashenko i-a spus președintelui să transmită salutări Moscovei, făcând aluzie la faptul că Dodon ar merge și în această săptămână în Federația Rusă.