VIDEO/ Voronin, despre viitoarele coaliții din Parlament: „Demult sunt cununați împreună”

După 21 de ani, timp în care a fost a fost reprezentat în Parlament fără întrerupere, Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) nu va accede de această dată în Legislativ. Întrebat care sunt planurile de viitor ale partidului pe care îl conduce, Vladimir Voronin susține că PCRM se va dezvolta mai departe, va avea de acum încolo mai multă libertate, și, deși este o tribună foarte importantă, activitatea unui partid nu trebuie să se limiteze doar la Parlament. Într-un interviu pentru Ziarul de Gardă, liderul PCRM a vorbit și despre partidele care au ieșit învingătoare în alegeri, dar și despre posibile coaliții în viitorul Parlament.

Despre partidele care au ieșit învingătoare în alegeri

Liderul PCRM este de părere că cel mai urât și cel mai înjositor este faptul că oamenii i-au votat pe acei care i-au furat. „Ei au furat miliardul și moldovenii se bucură, parcă-i „сумасшедший дом” ( n.r. casă de nebuni) toată Moldova. Se bucură că le dau pachete, că le fac concerte și se duc și-i votează pe acei care-i pradă. Eu n-am înțeles asta. Ei votează o dată în patru ani, votează soarta lor pentru patru ani. Și nu doar pentru patru ani, dar și cu perspectivă. Și nu doar soarta lor, dar și a familiei, copiilor, a nepoților, a părinților”, a declarat Voronin.

Despre posibile coaliții între partide în viitorul Parlament

Vladimir Voronin declară că a fost deja informat despre faptul că ar exista „liste și prețuri” pentru ca unii deputați care vor ajunge în Parlament să treacă în alte fracțiuni. Despre o posibilă coaliție între PDM și Partidul Șor, liderul comuniștilor spune următoarele: „Lor nici nu le mai trebuie coaliție, demult sunt cununați  împreună. Care alte variante le mai are Șor? Altele nici nu are”.

Despre planurile de viitor ale PCRM

„Parlamentul este o tribună a partidului și e o tribună foarte importantă, pentru că nouă ne-au închis „NIT”-ul de mai mult de zece ani de zile. Ei zic că Dodon nu e cu Plahotniuc, Plahotniuc nu e cu Dodon, socialiștii cu democrații sunt „враги на смерть” (n.r. dușmani de moarte) , dar trei canale de televiziune ale lui Dodon lucrează, lui Șor i-au deschis două sau trei canale de televiziune, aceștia (n.r. democrații) au vreo șapte, controlează toată suprafața mediatică a țării noastre. (…) Tribuna Parlamentului este o tribună politică, dar și fără Parlament se poate de lucrat, încă și mai bine, pentru că acum la noi se descătușează tot –  limitele de răbdare, de compromis”, a declarat Vladimir Voronin.

În urma alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019, după prelucrarea a 100% din procesele verbale, în Parlament vor accede patru partide politice: PSRM, Blocul ACUM, PDM și Partidul Șor. Comisia Electorală Centrală prezintă următoarele rezultate preliminare pe circumscripția națională:  PSRM – 31,15% Blocul ACUM – 26,84% PDM – 23,62%, Partidul Șor – 8,32%.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

 1. Lider Moldovan

  Deda! Te-ai dus cu fundul pe gheața? Ridică-te și du-te acasă și-ți tratează juliturile cu “zelionkă”! Și nu mai f*** capul și tu! Are cine să ne f*** capul. Fostul tău subordonat, Talpa Iadului de Moldova Plahotniuk o face mai profesional și mult mai sofisticat, ca tine.

  Cât despre tribuna Parlamentului…. Ce poți să știi tu, un moșneag impotent de 78 de ani? În pauzele de masă j******** Ilan Șor o să-și pună blonda cu fundul pe tribună și-o să-i dee “bătaie”, … să-i dee “bătaie”, … “bătaie”…

 2. Ion

  Domnule Vladimir veniți înapoi la putere ca calutii ăștia care le place sa manice doar cîrnat o zacalibit poporul ne distruge tinerețea și ne manica viitorul

 3. Ion

  Nu îndruga multe cine a scos țară din datorii tu lider Moldova cine a făcut ca gazul apă pensiile să fie normale pentru poporul nostru nu și prost cu vb tale cai să mori de foame în md asta cu conducerea asta levaia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *