Principală  —  IMPORTANTE   —   (VIDEO) Victor Strătilă: „Sunt o…

(VIDEO) Victor Strătilă: „Sunt o persoană incomodă celor care vor ca în această țară să nu lucreze nimic”

Candidatul Partidului Verde Ecologist din R. Moldova la fotoliul de primar al capitalei, Victor Strătilă, în perioada anilor `90, după ce a plecat din funcție de la Procuratura municipală, s-a lansat în avocatura ecologistă, iar prima sa activitate în calitate de avocat a fost implicarea în discuțiile privind schema de amplasare a benzinăriilor în municipiul Chișinău. Atunci, susține Strătilă, „a reușit să împiedice construirea a circa zece benzinării în locuri neautorizate”. Dacă ar deveni primar și ar avea resurse limitate, fiind nevoit să aleagă între finanțarea grădinițelor sau finanțarea parcărilor, Victor Strătilă ar alege grădinițele. „Parcările sunt și ele o prioritate, dar nu atât de importantă cum sunt grădinițele, cum este omul în general”, explică Victor Strătilă.

Despre cum crede că va reuși Victor Strătilă să obțină susținerea consilierilor locali din Primărie, de ce a picat testul cu detectorul de minciuni pentru funcția de președinte al Autorității Naționale de Integritate (ANI) și de ce consideră că trece testul de integritate pentru fotoliul de primar al capitalei, aflați în filmulețul de mai jos.

Victor Strătilă are 51 de ani și este jurist de profesie. Din aprilie 2013 a deţinut funcţia de vicepreşedinte al CNI. Până a fi numit la CNI, Strătilă a fost avocat şi consultant în cadrul unor proiecte ale UE în R. Moldova. Timp de 5 ani, în 1994-1999, a fost anchetator superior, apoi procuror al secţiei anchetă penală a Procuraturii Chişinău.

În 2017 Victor Strătilă a candidat la funcția de președinte al Autorități Naționale de Integritate, succesoarea Comisiei Naționale de Integritate, însă a picat testul cu detectorul de minciuni (poligraf).

Citiți și: CV-ul fostului șef de la Comisia Națională de Integritate care vrea să devină primar al mun. Chișinău

Ziarul de Gardă a lansat campionatul de Ping-Pong cu cei 12 candidați la funcția de primar al mun. Chișinău. Șapte dintre ei au dat curs invitației: Valeriu Munteanu, candidatul Partidului Liberal (PL), Victor Strătilă, candidatul Partidului Verde Ecologist, Alexandru Roșco, candidatul Partidului „Casa Noastră-Moldova”, Andrei Năstase, candidatul PPDA, Constantin Codreanu, candidatul Partidului Unității Naționale (PUN), Alexandra Can, candidata Partidului Național Liberal (PNL) și Maxim Braila, candidatul Partidului Popular din R. Moldova.

Urmăriți Ziarul de Gardă pentru a vedea cum au răspuns ceilalți candidați la întrebările ZdG.

La 20 mai, concurenții vor lupta pentru mandatul de un an în funcția de primar general al capitalei.

Urmăriți și: (video) Când au mințit ultima dată și ce (nu) știu despre Chișinău candidații la fotoliul de primar