VIDEO/ Va candida sau nu la alegerile locale? Răspunsul lui Dorin Chirtoacă

Dorin Chirtoacă ia în considerație o eventuală participare la alegerile locale. Fostul edil al Capitalei declară că niciun alt candidat nu ar fi în stare să se descurce mai bine decât el în rezolvarea problemelor municipiului Chișinău.

„Vreau să văd care este punctul de vedere al cetățenilor, după care voi lua o decizie. Pentru mine nu este vorba de a candida, dar de a reveni la serviciu, pentru că am fost scos cu forța de la serviciu. În condițiile în care cetățenii vor spune și vor fi favorabili persoanei mele, voi lua în calcul o astfel de decizie”, a declara Dorin Chirtoacă în cadrul emisiunii „Puterea a Patra”.

Întrebat de jurnalistul Gheorghe Gonța cum va afla dacă cetățenii îl vor susține sau nu, fostul primar a spus că astfel de lucruri se află pe online, din presă sau din sondajele de opinie.

Totodată, Chirtoacă susține că în cazul în care va candida la alegeri, o va face cu singuranță din partea Partidului Liberal și este gata să îl aibă contracandidat chiar și pe Andrei Năstase.

„Sunt gata să candidez împotriva oricui. Oricine ar candida la ora actuală, nu știu dacă s-ar descurca mai bine decât mine în ceea ce privește problemele Chișinăului, pentru că este experiența de 10 ani. Sunt trei mandate în spate și sunt proiecte realizate pe care nu le-a făcut nimeni în altă parte, nici la nivel central, nici la nivel local”, a mai adăugat fostul primar al Capitalei.

Dorin Chirtoacă a fost reținut de ofițerii Centrului Național Anticorupție pe 25 mai 2017. A doua zi, pe numele său a fost eliberat un mandat de arest la domiciliu, care a fost prelungit de mai multe ori. Chirtoacă este învinuit că a participat la trucarea licitației privind introducerea în Chișinău a sistemului parcărilor cu plată și că ar fi avut o cotă parte dintr-o firmă care urma să fie implicată în gestionarea proiectului. La 28 iulie 2017, Dorin Chirtoacă a fost suspendat din funcția de primar al mun. Chișinău, printr-o hotărâre a instanței de judecată.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *