Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Semnarea acordurilor bilaterale între…

VIDEO Semnarea acordurilor bilaterale între România și Republica Moldova

În aceste clipe are loc ceremonia de semnare a unor documente/acorduri bilaterale între România și Republica Moldova. În total urmează să fie semnate 12 acte oficiale.

Au fost semnate următoarele docuemnte și acorduri bilaterale:

  1. Acordul între Guvernul României și Guvernul R. Moldova privind cooperarea în domeniul turismului.
  2. Protocolul de cooperare între Ministerul Culturii și Identității Naționale din România și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din R. Moldova.
  3. Memorandumul de înțelegere între Ministerul Afacerilor Externe al României și Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al R. Moldova  privind cooperarea în domeniul asistenței și protecției consulare pentru persoanele cu dublă cetățenie.
  4. Memorandumul de înțelegere între Ministerul pentru Românii de Pretutindeni din România și Biroul Relații cu Disapora din cadrul Cancelariei de Stat a R. Moldova.
  5. Memorandumul de înțelegere între Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat din România și Ministerul Economiei și Infrastructurii din R. Moldova privind promovarea antreprenoriatului și cooperare economică și corporativă.
  6. Memorandumul de înțelegere între Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat din România și Ministerul Economiei și Infrastructurii din R. Moldova privind promovarea cooperării în domeniul afacerilor pe piețe terțe.
  7. Declarația de intenție între Ministerul Apărării Naționale din România și Ministrul Apărării din R. Moldova cu privire la crearea unui cadru de instruire intensificată în perspectiva înfințării unei unități mixte între Armata României și Armata Națională a R. Moldova.
  8. Planul de acțiuni în domeniul sănătății și științelor medicale între Ministerul Sănătății al României și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al R. Moldova pentru perioada 2019-2020.
  9. Declarația comună a Guvernului României și a Guvernului R. Moldova privind eliminarea unor tarife de roaming. 
  10. Contractul de finanțare dezvoltări ale sistemului național de transport în zona de Nord-Est a României în scopul îmbunătățirii aprovizionării cu gaze naturale a zonei, precum și asigurării capacităților de transport spre R. Moldova.
  11. Protocolul între Ministerul Afacerilor Interne din România prin Inspectoratul General al Poliției de Frontieră și Ministerul Afacerilor Interne din R. Moldova prin Inspectoratul General al Poliției de Frontieră privind constituirea și activitățile echipelor mixte de patrulare la frontiera de stat comună.
  12. Protocolul de cooperare interinstituțională între Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale din România și Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură din R. Moldova.