Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Șeful Delegației UE „la…

VIDEO Șeful Delegației UE „la întâlnire cu Nicu Popescu, ministru de Externe în Guvernul Sandu”

Uniunea Europeană, printr-o declarație oferită în limba română de către Peter Michalko, șeful delegației UE în Moldova a reconfirmat recunoașterea Guvernului Sandu, anunțată anterior de alte structuri ale UE.

„Eu sunt aici ca să mă întâlnesc cu domnul Nicu Popescu care a fost numit Ministru de Externe și Integrare Europeană în guvernul condus de doamna Maia Sandu”, a declarat Michalko, înainte de întâlnire, conform unui material video postat pe pagina de facebook a lui Nicu Popescu, preluat de la protv.md.

Uniunea Europeană a anunțat anterior că „ia act de deciziile luate ieri (sâmbătă, n.r.) de Parlamentul Republicii Moldova, inclusiv de formarea coaliției guvernamentale, se spune într-o notă emisă de Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Federica Mogherini și Comisarul european pentru politica de extinere și vecinătate, Johannes Hahn.

În același context, se declară că Uniunea Europeană este pregătită să colaboreze cu „guvernul legitimat democratic”, pe baza unui angajament reciproc față de reforme și a principiilor fundamentale consacrate în acordul nostru de asociere.

„Respectarea statului de drept și a democrației ar trebui să rămână pilonii relațiilor noastre. Aceasta este, în primul rând, ceea ce așteaptă și merită cetățenii R. Moldova”, mai menționează sursa. 
 
„Având în vedere evoluțiile care au urmat deciziilor luate ieri de către Parlamentul R. Moldova, Uniunea Europeană își reiterează cu fermitate apelul la calm și reținere. Dialogul dintre reprezentanții aleși în mod democratic trebuie să rămână cheia pentru găsirea unei soluții la actuala criză politică”, se menționează într-un comunicat al Uniunii Europene de duminică, 9 iunie 2019.