Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Ședința Parlamentului. Lista subiectelor…

VIDEO Ședința Parlamentului. Lista subiectelor de pe ordinea de zi a deputaților

Foto: TV8.md

Deputații se întrunesc într-o nouă ședință, iar pe ordinea de zi se numără 17 chestiuni printre care modificarea Codului de procedură penală și modificarea Legii cu privire la Serviciul de Protecție și Pază de Stat. În plenul Parlamentului se va mai discuta despre proiectele de lege privind procedura notarială și cel al vânătorii și fondului cinegetic. Agenda ședinței poate fi accesată AICI.

12.30: Amenzile pentru încălcarea legislației privind fondul cinegetic și protecția vânatului vor fi înăsprite. Parlamentul a examinat, în ședința de astăzi, proiectul unei noi legi a vânătorii și fondului cinegetic pe care l-a votat în prima lectură. Inițiativa prevede crearea, în baza unui fond cinegetic național unic, a mai multor rețele de fonduri de vânătoare specializate, care să includă fondurile de tip silvic şi transmiterea acestora în gestionare Societăţii Vânătorilor şi Pescarilor din Moldova, Agenţiei „Moldsilva”, instituţiilor de învăţământ specializate.

10.45: Angajații Serviciului de Protecție și Pază de Stat vor beneficia, pe perioada desfășurării activității, de dreptul la compensarea cheltuielilor pentru închirierea unei locuințe.

10.42: Executorii judecătorești vor fi obligați să ridice mijloacele de transport declarate în căutare, în termen de trei zile lucrătoare, de la momentul comunicării reţinerii de către organele afacerilor interne. Un proiect de lege în acest sens a votat în lectura a doua.

10.40: Se dezbate proiectul legii cu privire la modificarea Codului de executare al R. Moldova și Legea privind executorii judecătorești.

10.39: Cu 54 de voturi a fost votată modificarea Codului de procedură penală. Astfel, arestul preventiv nu se va aplica dacă vor fi îndeplinite cumulativ ma imulte condiții.

10.34: Deputații discută despre proiectul de modificarea a Codului de procedură penală.

10.32: După jumătate de oră de discuții, deputații au aprobat agenda ordinei de zi.

10.24: Raisa Apolschi, fracțiunea PD, a cerut excluderea de pe ordinea de zi a proiectului de lege privind procedura notarială.

10.20: Democrații au cerut includerea pe ordinea de zi a unui proiect cu privire la Inspectoratul general al carabinierilor. Deputatul Oleg Reitman, fracțiunea PCRM, a menționat că acest proiect mai necesită examinare și este prea devreme pentru a fi introdus pe ordinea de zi. De aceeași părere au fost și socialiștii, care au precizat că este necesar ca proiectul să treacă prin toate comisiile parlamentare. Majoritatea celor prezenți în sală au susținut însă propunerea PDM.

10.08: Fracțiunea PLDM și PL solicită audierea ministrei Silvia Radu privind implementarea reformei în domeniul sănătății publice, după ce conducătoarea actei instituții a demisionat. Propunerea nu a fost susținută.

10.06: În sală sunt prezenți 95 de deputați.