VIDEO/ Ședința Guvernului. Proiectul de hotărâre privind modificarea legii Procuraturii, avizat pozitiv

Membrii Cabinetului de miniștri s-au întrunit în ședință, astăzi, 13 septembrie. Pe ordinea de zi, pe lângă cele două subiecte, anunțate de Guvern, la solicitarea premierul Maia Sandu, a fost introdus și proiectul de hotărâre privind modificarea Legii Procuraturii.

12:30 La alegerile parlamentare care vor avea loc pe 20 octombrie, în circumscripția uninominală nr. 50 vor fi deschise 85 de secții de votare. Propunerea a fost făcută de către ministrul Afacerilor Externe și Integrarii Europene și susținută de către cabinetul de miniștri.

12:23. Proiectul de hotărâre privind modificarea Legii Procuraturii a fost avizat pozitiv de către Guvern.

12:14. Modificarile Hotărîrii Guvernului nr.1016/2016 pentru aprobarea Regulamentului privind numirea în funcţie pe bază de concurs a conducătorilor instituţiilor medico-sanitare publice şi a Contractului-tip de management al instituţiei au fost aprobate de către cabinetul de miniștri.

12:05. Cu votul cabinetului de miniștri, Proiectul de lege a fost inclus în agendă.

12: 03. “Vreau să vin cu o inițiativă legislativă, este vorba despre modificarea legii Procuraturii, vreau ca toată lumea să înțeleagă corect. Este prioritatea majoră unde nu putem să facem niciun compromis. Vrem ca banii furați de Sor, Plahotniuc să fie recuperați, iar toți hoții sa fie pedepsiți.
Facem acest lucru pentru selectarea unui procuror general bun, curajos, profesionist și independent. Trebuie să venim urgent cu această decizie. Ați văzut că CSM și-a inițiat singur concursul de selectare a unui procuror, nu avem încredere în această inițiativă. Vrem să venim cu un nou proces, unul transparent.
Propunem această hotărâre legislatiă ca să o aprobam astăzi și să o transmitem la Parlament pentru ca săptămâna viitoare să fie examinată de deputați. Eu cred că această lege este cea mai bună formulă pentru selectarea unui procuror independent și curajos care să ducă mai departe procesele necesare”, a declarat Maia Sandu la deschiderea ședinței.

12:02 Ședința de guvern a început.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *