Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Ședința Guvernului. Lista proiectelor…

VIDEO Ședința Guvernului. Lista proiectelor de pe ordinea de zi

Cabinetul de miniștri se întrunește într-o nouă ședință. Pe ordinea de zi se numără 30 de proiecte, printre care deschiderea mai multor ambasade ale R. Moldova, dar și inițierea negocierilor pentru reabilitarea mai multor drumuri naționale. Agenda ședinței poate fi accesată AICI.

14.46: Un muzeu de istorie a evreilor din Republica Moldova va fi deschis la Chișinău. Muzeul va fi dedicat cultivării memoriei Holocaustului, combaterii antisemitismului, promovării culturii, toleranței și păcii. În cadrul muzeului va fi amplasat un centru educațional și o bibliotecă.

14.32: Cabinetul de miniștri a aprobat semnarea Protocolului privind amendarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Turcia cu privire la transportul rutier internațional, semnat la 3 iulie 1994. Astfel, transportul internațional de mărfuri atât în regim bilateral, cât și în tranzit se va efectua fără autorizații de transport, ceea ce va dezvolta transportul rutier, schimbul de mărfuri și va facilita călătoriile cetățenilor ambelor state.

14.25: Republica Moldova își va deschide ambasade în India, Ghana, Irlanda și Argentina.

14.08: Guvernul a aprobat bugetul Autorității administrative „Agenția Națională Transport Auto” pentru anul 2018 la venituri în sumă de 54, 758 milioane lei și la cheltuieli în sumă de 52, 931 milioane lei.

14.04: Executivul a aprobat Sistemul național de alertă teroristă (SNAT).  Acesta reprezintă o platformă unică de înștiințare și coordonare a măsurilor la nivel național. SNAT cuprinde recomandările pentru cetățeni în caz de alertă teroristă, sarcinile autorităţilor cu atribuţii în domeniu și prevede gradarea situaţiei de securitate antiteroristă în funcţie de pericolele interne şi cele regionale.

14.02: Ambasadorul R. Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguță, a fost numit prin cumul și ambasador în Republica Kazakhstan.