Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Secțiile de votare din…

VIDEO Secțiile de votare din Chișinău, neîncăpătoare pentru alegătorii din stânga Nistrului

Secțiile de votare din Chișinău au fost astăzi neîncăpătoare pentru sutele de cetățeni din regiunea transnistreană care au venit să-și exercite votul. 

Reporterii ZdG au surprins cazuri de transportare organizată a cetățenilor din stânga Nistrului în localitățile Doroțcaia și Coșnița din raionul Dubăsari, în Varnița din raionul Anenii Noi și în orașul Anenii Noi, acolo unde sunt deschise secții de votare în cadrul circumscripției nr. 47. Totodată, pe rețelele de socializare au fost publicat imagini foto și  video care denotă că oamenii au fost transportați în mod organizat și la secțiile de votare din Rezina și Șoldănești, deschise în cadrul circumscriției nr. 47 , dar și la cele din Căușeni și Ștefan Vodă, deschise în circumscripția nr. 48.

Comisia Electorală Centrală anunță într-un comunicat de presă că legislația națională nu prevede careva interdicții privind transportarea cetățenilor către secțiile de votare.

„Aceste cazuri urmează a fi documentate în modul corespunzător și examinate inclusiv prin prisma fenomenului de corupere a alegătorilor. Inspectoratul General de Poliție a fost sesizat despre aceste fapte”, se arată în comunicatul CEC.

Și șeful Inspectoratului Național de Patrulare (INP), Marin Maxian, a declarat astăzi că transportarea organizată a cetățenilor nu constituie o încălcare.

Urmăriți live pe ZdG toate evenimentele din ziua alegerilor parlamentare:

LIVE/ Moldova alege Parlamentul. Câte persoane s-au prezentat la urnele de vot până la această oră

Accesați harta interactivă pentru a vedea toate circumscripțiile uninominale deschise în țară și peste hotare, adresele secțiilor de votare și a găsi informații despre toți candidații care aspiră la un mandat de parlamentar.