VIDEO/Sandu, despre colectarea semnăturilor pentru o petiție a cetățenilor R. Moldova către UE și viitoarele proteste

Lidera PAS, Maia Sandu, venită astăzi să depună flori la monumentul lui Ștefan cel Mare, precum și la bustul lui Mihai Eminescu, a declarat că va lupta în continuare pentru ca limba română să-și găsească loc în Constituție. În același context, Sandu a declarat că va continua să adune semnături pentru o petiție adresată instituțiilor europene, prin care se cere investigarea și urmărirea penală a cetățenilor R. Moldova care se fac vinovați de spălări de bani și au fost implicați în furtul miliardului. Petiția ar urma să fie transmisă instituțiilor europene în octombrie. Maia Sandu a adăugat că vor urma și alte activități de rezistență. 

Duminică, 26 august 2018, Piața Marii Adunări Naționale a fost împărțită de două grupuri de protestatari. În timp ce Comitetul Mișcării de Rezistență Națională ACUM a organizat un protest împotriva guvernării, începând cu ora 14.00, de dimineață, spațiul din fața Guvernului a fost ocupat de corturi, mese și o scenă la care a răsunat muzică populară. Deşi Piața a fost rezervată de către activista Maia Laguta și Aurel Bucureanu pentru un protest împotriva scumpirii prețurilor la carburanți, pe scena instalată au urcat reprezentanții Partidului Șor, în frunte cu liderul acestuia, pentru a critica opoziția și a-și promova formațiunea politică. De asemenea, Partidul ȘOR a împărțit susținătorilor săi hrișcă și conserve de carne pe gratis. 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *