Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/Reprezentantul Patriarhului Kirill: Oamenii trebuie…

VIDEO/Reprezentantul Patriarhului Kirill: Oamenii trebuie să se întoarcă către acea conștiință de 100 de ani în urmă, când o familie medie avea 8 copii

Protoiereul Dmitrii Smirnov, reprezentantul oficial al Patriarhului Kirill  și Bisericii Ortodoxe Ruse, prezent la Congresul Mondial al Familiilor (CMF) a spus că evenimentul pune în fața societății probleme serioase, iar rezultatul acestuia depinde de societate și de faptul dacă aceast„e trezită” sau „doarme”.  În același context, Smirnov s-a referit la chestiuni precum avortul și atitudinea bisericii față de persoanele LGBT. 

La întrebarea dacă cheltuielile pentru Congresul Mondial al Familiilor nu ar fi fost mai bine să fie redirecționate unor familii nevoiașe, Smirnov a spus „sigur că s-ar fi putut cheltui (pentru asta, n.r.), cum ar fi, de exemplu, să iei și să omori un oligarh și din toți acei bani să hrănești oamenii. Vor mânca…  dar mâine ce?”

Smirnov susține că în prezent familiile se tot destramă și că pentru a îmbunătăți lucrurile, oamenii trebuie să se întoarcă către acea conștiință pe care o aveau cu 100 de ani în urmă, când o familie medie avea 8 copii.

Dmitrii Smirnov  afirmă că a „tratat” mai multe persoane LGBT și că mai apoi, ele au revenit la o viață „normală”.

Protoiereul Dmitrii Smirnov spune că luptă împotriva avorturilor de 30 de ani, face asta cu succes și că speră să ajungă până în ziua când acestea vor fi interzise.

În perioada 14-15 septembrie 2018, la Chișinău a avut loc Congresul Mondial al Familiilor. Evenimentul a fost organizat în susţinerea a ceea ce preşedintele ales, cât şi organizatorii numesc familie tradiţională. Pe pagina oficială a evenimentului se spune că, „potrivit tradiţiei, cele mai importante scopuri ale căsătoriei sunt naşterea şi educarea copiilor, ajutorul reciproc, completarea reciprocă, fundamentată pe înţelegere, respect şi interzicerea negării viziunilor bisericeşti asupra conceptului de familie”.

Citiți și:

Congresul controverselor la Chişinău cu Dodon, patriarhul Kiril I şi un oligarh rus

(VIDEO) Directoarea unui fond rus, căruia Ucraina i-a impus sancțiuni, prezentă la CMF, organizat sub egida lui Dodon

GENDERDOC-M cere Procuraturii să se autosesizeze pe marginea discursului lui Dodon de la Congresul Familiei

Costurile organizării Congresului Mondial al Familiilor la Chișinău