VIDEO/ Reacția Blocului ACUM după ce PSRM nu a venit la ședința specială a Parlamentului

Deși deputații fracțiunii Partidului Socialiștilor nu au dat curs invitației Blocului ACUM de a participa la ședința solemnă a Parlamentului, Maia Sandu și Andrei Năstase susțin că rămân în continuare deschiși pentru discuții, în vederea votării proiectelor de legi privind dezoligarhizarea țării.

„După ce am făcut și alte invitații, inclusiv la grupul de lucru, care a fost refuzată de PSRM, următoarea acțiune a fost să convocăm această ședință pentru că au fost refuzat celelalte forme de discuții. Știm că a rămas puțin timp și suntem deschiși să discutăm aceste legi și modul în care putem ajunge la votarea lor”, a declarat Maia Sandu.

La rândul său, liderul Partidului Platforma DA a declarat că activitatea Parlamentului este blocată și cu scopul de a lăsa incertă organizarea alegerilor locale.

„Suntem martori la faptul că în prezent există o alianță nedeclarată, compusă din parlamentarii PSRM, PD și ai Partidului „Șor” și că această majoritate funcționează împotriva țării. Considerăm că e timpul ca acestă majoritate să își asuma paralizarea activității Parlamentului și aprofundarea crizei social-politice”, a adăugat Andrei Năstase.

Liderul PPDA a mai anunțat și despre organizarea unor eventuale proteste, fără a oferi însă prea multe detalii.

Blocul ACUM a invitat astăzi deputații fracțiunii PSRM la o ședință specială pentru a alege conducerea Parlamentului. Socialiștii au refuzat însă invitația, menționând că organizarea acestei ședințe este nefondată.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *