VIDEO/ PSRM invită liderii Blocului ACUM la discuții și evită să vorbească despre o posibilă coaliție cu PDM

După confirmarea rezultatelor alegerilor parlamentare, Partidul Socialiștilor invită liderii Blocului ACUM la discuții preliminare. În cadrul unui briefing de presă, Ion Ceban a declarat că aceste discuții nu vor reprezenta o negociere pentru formarea unei majorități parlamentare, dar o comunicare pentru stabilirea obiectivelor comune. Totodată, PSRM nu a făcut nicio declarație cu privire la o eventuală negociere și cu Partidul Democraților.

„PSRM și Blocul ACUM reprezintă principalele forțe de opoziție. Am mai colaborat cu politicieni din Bloc în trecut, am organizat proteste împotriva guvernării și vrem să identificăm lucruri pe care le avem în comun”, a spus Ion Ceban.

Potrivit declarației făcută publică în cadrul briefingului, PSRM ar trebui să facă parte din viitoare majoritate parlamentară, or anume ei au acumulat cele mai multe mandate în urma alegerilor.

Socialiștii susțin că nu își doresc alegeri anticipate, așa că îi invită mâine, 12 martie, la sediul PSRM, pe cei doi co-președinți ai Blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase. Întrebați de jurnaliști dacă vor discuta și cu reprezentanții PDM, socialiștii nu au făcut nicio declarație.

„Nu începem negocierile privind formarea majorității parlamentară. La această etapă vorbim de discuții preliminare în care vrem să  vedem ce planuri au partidele din Parlament. După aceste discuții, vom anunța ce facem mai departe, cu cine și sub ce formă”, a mai adăugat Ceban.

Săptămâna trecută și PDM i-a invitat pe liderii Blocului ACUM la discuții, doar că aceștia au refuzat, menționând că nu vor face o coaliție cu „hoții”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *