(video) Primele declarații ale lui Andrei Năstase în calitate de primar ales al municipiului Chișinău

În primul discurs în calitate de primar ales al municipiului Chișinău, ținut după aflarea rezultatelor finale ale alegerilor locale, Andrei Năstase a mulțumit alegătorilor și partenerilor politici care l-au susținut și a dat asigurări că va fi „primarul tuturor”, inclusiv al votanților lui Ion Ceban.

„Am obținut o victorie importantă și poate cel mai important lucru este că această victorie au obținut-o locuitorii Chișinăului, am obținut-o împreună prin ieșirea masivă la vot. A fost o demonstrație de democrație și eu aș vrea în acest moment să le mulțumesc tuturor celor care au ieșit să voteze. În același timp mulțumesc tuturor care mi-au acordat acest credit de încredere. N-am să uit să mulțumesc și partenerilor noștri din cadrul Partidului Popular European, mă refer aici la Partidul Național Liberal din România și personal domnului Ludovic Orban pentru sprijinul constant pe care ni l-a acordat pe întreaga perioadă”, a declarat Năstase în noaptea de după alegeri.

Noul primar ales al Chișinăului susține că rezultatul alegerilor locale reprezintă „un nou început” în contextul alegerilor parlamentare din această toamnă.

„Am pus astăzi bazele unei alianțe solide a forțelor pro-europene, anti-oligarhice, democratice, a societății noastre în întregime în perspectiva alegerilor parlamentare din toamnă în care suntem obligați cu toții să depunem toate eforturile pentru a câștiga aceste alegeri și a scoate din captivitate întreaga țară. Avem nevoie până atunci să rămânem uniți, consolidați, să creăm o echipă foarte bună la nivelul capitalei, să ne preocupe listele noastre pentru următoarele alegeri, candidații noștri pentru circumscripții. Să venim cu cea mai bună ofertă pentru alegerile parlamentare”, a declarat liderul Platformei DA.

Totodată, Năstase s-a adresat și votanților contracandidatului său – Ion Ceban: „Am un mesaj important pentru cei care l-au votat pe domnul Ceban și mesajul meu este foarte și foarte simplu: toți cei care au ales să-l voteze pe dl Ceban sunt locuitori ai Chișinăului și ai suburbiilor. Toți acești oameni au aceleași drepturi ca cei care m-au votat pe mine sau nu au ieșit la vot. Iată de ce îi asigur absolut pe toți că voi fi primarul tuturor”.

Candidatul comun al Platformei DA, PAS și PLDM, Andrei Năstase, a acumulat majoritatea voturilor în turul doi de scrutin al alegerilor locale noi din municipiul Chișinău, care au avut loc duminică, 3 iunie. După numărarea tuturor buletinelor de vot, Andrei Năstase a acumulat 52,57% din sufragii, iar Ion Ceban – 47,43%.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *