Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Partidul „Șor” și-a anunțat…

VIDEO Partidul „Șor” și-a anunțat candidatul la șefia capitalei. Ilan Șor l-a prezentat

Președintele de onoare al Partidului Politic ȘOR, Valeriu Climenco, este candidatul formațiunii la funcția de primar general al capitalei. Printr-un video înregistrat și difuzat de către colegii săi de partid, Ilan Șor a fost cel care a anunțat numele acestuia.

În discursul său, Șor i-a criticat pe cei care au condus până acum capitala, a făcut mai multe promisiuni electorale și și-a lăudat candidatul partidului său.

„Este muncitor, voi cunoașteți acest fapt. Candidatul nostru, Valeriu Climenco, este un om adevărat care stie sa-si îndeplinească promisiunile”, a declarat Șor.

Dupa înregistrarea video cu Șor, într-un discurs în limba rusă, și Climenco a făcut mai multe promisiuni electorale.

„Vreau să le mulțumesc colegilor mei de partid. Promit să fiu un bun manager. Să rezolv toate problemele capitalei, așa cum am făcut și la Orhei”, a declarat Climenco.

Până acum, la funcția de primar al capitalei au fost înregistrați oficial doar trei candidați: Ion Ceban (PSRM), Andrei Donică (Mișcarea Profesioniștilor Speranța – Nadejda) și Teodor Cârnaț (Partidul Voința Poporului).

Alegerile locale vor avea loc pe 20 octombrie, odată cu alegerile parlamentare din câteva circumscripții uninominale.

Pe 16 iulie curent, Procuratura Generală a anunțat că deputatul Ilan Șor, condamnat de prima instanță la șapte ani și șase luni de închisoare într-un dosar de escrocherie, vizat în ancheta privind frauda bancară și figurant în Raportul Kroll, a plecat din Republica Moldova prin Aeroportul Internațional Chișinău, fără a trece controlul vamal sau cel de frontieră în perioada 14-17 iunie.

Pe 15 august, Ilan Sor a fost lipsit de imunitate parlamentară.