Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Năstase, despre ce se…

VIDEO Năstase, despre ce se va întâmpla astăzi la ședința Parlamentului

Deși Curtea Constituțională a emis o hotărâre prin care precizează că Parlamentul nu este în drept să se întrunească în ședință, Blocul ACUM și PSRM au decis convocarea ședinței Legislativului pentru votarea speakerului.

Înainte de începerea ședinței, Andrei Năstase le-a spus jurnaliștilor că astăzi urmează a fi votată conducerea Parlamentului, dar și pachetul de legi propus de Blocul ACUM.

„Suntem gata să dezoligarhizăm statului, să îl salvăm din ghearele lui Plahotniuc. În ce privește Blocul ACUM, vom face tot ce ne stă în puteri ca acest lucru să se întâmple. Ne propunem să demarăm procesul prin convocarea de urgență a ședinței Parlamentului și alegerea speakerului. Vom vota decizia cu privire la starea de captivitate a statului, decizia cu privire la alegerile locale și constituirea mai multor comisii de anchetă”, a declarat liderul PPDA.

Rugat să comenteze faptul că democrații cer demisia președintelui Igor Dodon, Năstase a declarat că acesta este un „mesaj disperat al finului mafiei din R. Moldova”.