Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Maia Sandu și Andrei…

VIDEO Maia Sandu și Andrei Năstase cheamă oamenii la protest în această duminică

Foto: privesc.eu

După două zile de proteste Maia Sandu și Andrei Năstase anunță o scurtă pauză pentru a merge în teritoriu și a mobiliza oamenii să participe la protestul pe care vor să îl organizeze în această duminică. Aceștia fac apel către cetățeni să vină în fața Primăriei pe 24 iunie, la ora 14.00, și să își apere votul.

„Guvernarea controlată de Plahotniuc a comis o crimă gravă. A anulat votul nostru și a invalidat mandatul primarului Andrei Năstase. Plahotniuc vrea să ne arate că nu contăm și că poate face orice, inclusiv că poate comite crime împotriva cetățenilor Republicii Moldova, doar pentru a se menține la putere”, a spus Maia Sandu în cadrul unei conferințe de presă.

Cei doi lideri de partid au făcut un apel și către diaspora, să se mobilizeze și să protesteze.

Andrei Năstase a declarat că a pregătit deja un recurs pe care urmează să îl depună la Curtea Supremă de Justiție (CSJ): „Cerem un proces public, transparent, cu participarea presei, dar nu o declarare nocturnă a inadmisibilității recursului nostru. Hotărârile luate sunt ilegale și comandate politic”.

În cazul în care examinarea recursului va fi pregătită pentru zilele de weekend, Maia Sandu face un apel către cetățeni să se adune la CSJ și să protesteze pentru a-și apăra drepturile.

Ieri, 21 iunie, Curtea de Apel Chișinău a respins apelul lui Andrei Năstase și a menținut hotărârea din 19 iunie a Judecătoriei Chișinău prin care legalitatea alegerilor nu se confirmă și nu se validează mandatul de primar al liderului PPDA.

Foto: privesc.eu