(Video) Maia Sandu: Protestul este singurul lucru care rămâne pentru a opri guvernarea nedemocratică

Lidera partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) susține că atunci când votul cetățenilor nu se respectă, protestul este singurul lucru care  rămâne pentru a opri guvernare nedemocratică. Maia Sandu îndeamnă locuitorii mun. Chișinău să iasă la protest, duminică, 24 iunie, la ora 14:00, în fața Primăriei.

„Ați demonstrat a câta oară că sunteți cetățeni responsabili și ați venit într-un număr mare la vot. Într-o țară normală acest lucru ar fi trebuit să fie suficient, în R. Moldova însă votul a sute de mii de oameni nu este suficient pentru a decide cine trebuie să conducă Chișinăul sau cine trebuie să conducă țara, pentru că în R. Moldova o gașcă de infractori au uzurpat puterea și vor să rămână acolo în pofida voinței cetățenilor. Trebuie să protestăm pentru a ne apăra votul!”, a declarat lidera PAS într-un mesaj video.

Pe 21 iunie 2018, Curtea de Apel Chișinău a respins apelul declarat de Andrei Năstase și a menținut hotărârea din 19 iunie a Judecătoriei Chișinău prin care legalitatea alegerilor nu se confirmă și nu se validează mandatul de primar al liderului PPDA. Liderul PPDA, Andrei Năstase, și președinta PAS, Maia Sandu, au anunțat un protest de amploare în Piața Marii Adunări Naționale pentru duminică, 24 iunie, dacă Curtea Supremă de Justiție nu va valida alegerile locale noi.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *