(Video/live text) O nouă ședință a Parlamentului. Ce subiecte sunt incluse pe ordinea de zi

În ședința de astăzi, 30 martie, deputații vor discuta moțiune simplă asupra politicii interne în domeniul sănătății și protecției sociale a populației, realizate de ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari. Moțiunea simplă a fost făcută de către deputații socialiști. Tot astăzi, va fi audiat raportul cu privire la activitatea Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) din R. Moldova în anul 2017.

Ora 12.40: Ședința a fost închisă din lipsă de cvorum.

Ora 12.20: Svetlana Cebotari, ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, este prezentă la ședința Parlamentului. „În legătură cu moțiunea simplă făcută de deputații socialiști, care este deja a patra, am studiat minuțios motivul acestei moțiuni și am atras atenția că această paradă a moțiunilor nu este altceva decât un simplu copy paste din experiența anului ttrecut. Cu un an în urmă, aproximativ în aceeași perioadă, se întâmpla asta. Nu contest dreptul juridic al colegilor noștri, însă, nu sunt de acord cu partea de conținut a acestei moțiuni, pentru că se face într-un context politic foarte clar, în ajunul alegerilor în mun. Chișinău. Eu și colegii mei din PDM vedem o acțiune speculativă de interes politic, electoral și de aceea, noi nu dorim să participăm la astfel de acțiuni. Astfel, ne exprimăm dezacordul și nu participăm la examinarea acestei noțiuni”, a declarat Marian Lupu, în timp ce Svetlana Cebotari a fost chemată la tribuna Parlamentului. Deputații PDM au părăsit sala de ședințe. Împreună cu PDM, au părăsit sala de ședințe și deputații Grupului Parlamentar Popular European. „socialiștii utilizează mereu două tactici: înaintarea moțiunilor simple și părăsirea sălii de ședință în formă de protest. Chiar ieri am văzut cum socialiștii au părăsit ședința în plen. Eu cred că metodele respective sunt valabile și pentru alte fracțiuni și grupuri parlamentare. Din acest motiv, pentru a nu face jocul socialiștilor, noi nu vom participa la examinarea acestei moțiuni”, a declarat deputatul Eugen Carpov.

Ora 10.20: A început ședința plenară a Parlamentului. Este audiat raportul cu privire la activitatea Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) din R. Moldova în anul 2017. La tribuna Parlamentului este Dragoș Vicol, președintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului. După prezentarea succintă a raportului de activitate, a început runda de întrebări – răspunsuri. Alina Zotea, deputata partidului Liberal, cere amenzi mai mari pentru instituțiile media care manipulează, mai ales în timpul campaniei electorale. Maria Ciobanu, deputata PLDM, l-a întrebat pe directorul CCA de ce monitărizările s-au făcut ultima dată în anul 2015? – „Până nu demult, amenzile erau prea mici și deloc pe potriva gravității. Din 12 februarie, CCA are deja dreptul la afișarea unei atitudini care poate fi eficientă, iar amenzile să fie aplicate în ultima instanță. Acum CCA are deja acele pârghii”, a răspuns Vicol.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Ion

    Privesc transmisiun. directă din Parlament și constat cu câtă ipocrizie deputații PSRM și PCRM în discursurile și întrebările lor fac trimitere la normele europene și la citatele funcționarilor europeni și nici o trimitere la funcționarii ruși și la normele legale a Federației Ruse, unde tind să ducă acest popor. Ei, deputații PSRM și PCRM ca și Bașcanul Autonomiei culturale Găgăuzâ constată că valorile europene sunt non superioare, dar încearcă să ne ducă în Siberia în care ei nu doresc să nimerească și nici copii lor. Rușine. Speculează cu vectorul pro-rus ca să obțină fotolii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *