VIDEO/ Indignați de faptul că propunerile nu le sunt susținute, PSRM a părăsit ședința Parlamentului

Fracțiunea PSRM a părăsit în semn de protest sala de ședințe a Parlamentului, asta după ce mai mulți deputați socialiști au făcut propuneri cu privire la ordinea de zi a ședinței, propuneri care însă nu au fost susținute de majoritatea parlamentară.

Zinaida Greceanîi a menționat că majoritatea parlamentară nu susține nici măcar una dintre propunerile PSRM, dar și ale celorlalte fracțiuni, motiv pentru care socialiștii părăsesc sala, urmând să meargă în teritoriu pentru a le explica cetățenilor ce se întâmplă în Parlament.

„Eu a câta oară spun că cei din majoritatea parlamentară nu sunt decât o mașină de vot – cum le spune PD așa și fac. În semn de protest, am părăsit sala și mergem în teritoriu să le spunem cetățenilor ce se întâmplă în realitate”, a spus Zinaida Greceanîi.

„Știți că primii subiectul miliardului l-au abordat socialiștii. Primii am protestat la BNM. Azi, deja toată lumea civilizată știe despre furtul miliardului. Oamenii au plătit pentru acest furt dublu. Al doilea subiect a fost problema râului Nistru, aceasta e o problemă națională, nu politică. Am abordat această problemă deoarece vrem să cunoaștem ce face guvernul, iar a treia problemă pe care am vrut s-o abordăm este Codul Audiovizualului. Nicio inițiativă nu a fost susținută. Noi nu dorim prin prezența noastră să legitimăm ceea ce face acest Parlament. Acest parlament demult și-a pierdut legitimitatea”, a adăugat și deputatul Vlad Batrâncea.

Lidera PSRM a mai precizat că legislativul include pe ultima sută de metri proiecte care sunt importante, însă acest lucru este făcut în așa mod încât lumea să nu înțeleagă ce și cum s-a votat.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *