Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Ilan Șor a obținut…

VIDEO Ilan Șor a obținut certificatul de integritate și anunță că va candida la alegerile parlamentare

Ilan Șor gestionează compania Dufremol, cel mai mare operator de produse duty-free de pe teritoriul R. Moldova

Ilan Șor, controversatul businessman și primar al or. Orhei a anunțat că va participa în calitate de concurent electoral în cadrul alegerilor parlamentare din 24 februarie, atât pe listă de partid, cât și într-o circumscripție uninominală, cel mai probabil la Orhei. 

Mesajul acestuia, în limba rusă, a fost transmis de postul de televiziune „Orhei TV”.

„Dragi prieteni, eu vreau mai mult. Vrea să rezolv cele mai importante sarcini care stau în fața noastră. Vreau să măresc pensiile, vreau să le compensez pensionarilor serviile comunale, vreau să îmbunățesc condițiile din sistemul medical, iar bătrânii și copiii să primească pastile gratuit, să construiesc aici, la noi, fabrici și uzine pentru ca oamenii să aibă locuri de muncă bine plătite. Din păcate, calitatea de primar nu-mi permite să fac asta și din acest motiv am luat decizia să fiu în fruntea listei Partidului Șor și să candidez în circumscripția noastră uninominală, cu siguranță din partea Partidului Șor…. Sunt sigur în victoria noastră. Suntem singurii care se țin de cuvânt”, a spus Șor. 

Acesta a precizat că este gata să dețină funcții de conducere în stat și a promis că dacă Partidul Șor va câștiga alegerile, sediul Guvernului va fi mutat la Orhei, iar  ministerele își vor schimba sediile de la Chișinău în centre raionale.  „Nu contează în ce funcție mă voi afla, dar eu voi fi tot timpul alături de voi. Juridic, nu contează ce funcție voi avea, de facto, voi rămâne primarul orașului până când nu vom face tot ce am planificat”, a declarat Șor.

Partidul Șor ar urma să se înregistreze în cursa electorală pe parcursul zilei de joi, 27 decembrie. Formațiunea ar putea fi a 5-lea în lista electorală, după PDM, Blocul ACUM, PCRM și PSRM.