VIDEO/ Firmele care au transportat votanții transnistreni în ziua alegerilor

La scrutinul electoral din 24 februarie 2019, şi-au exercitat dreptul la vot şi 37 de mii de cetăţeni din stânga Nistrului. E o participare record dacă ţinem cont de faptul că, la alegerile parlamentare din 2014, la urne s-au prezentat doar 9,2 mii de alegători transnistreni. O explicaţie ar fi şi cea că, în ziua alegerilor parlamentare, votanţii din stânga Nistrului au fost aduşi organizat la secţiile de votare.

În ziua scrutinului parlamentar, reporterii ZdG au identificat mai multe unităţi de transport care transportau votanţi transnistreni la secţiile de votare de peste Nistru. O parte din vehiculele cu care aceştia au venit, au fost închiriate de la câteva firme înregistrate în dreapta Nistrului. Totodată, în transportarea alegătorilor a fost implicată şi o firmă din regiunea transnistreană.

Comisia Electorală Centrală, însă, nu a calificat drept o încălcare transportarea organizată a alegătorilor la secţiile de votare, dacă aceştia nu sunt influenţaţi în alegerea lor.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Lider Moldovan

    Sigur, bre Maxim poate, că este bine de știut ce firme de transport au fost implicate în transportul alegătorilor din stânga Nistrului. Dar mult mai important este să cunoaștem, cine le-a plătit acestor firme? Nu că sunt chiar foc de deștept, dar deoarece cei trei deputați din stânga Nistrului sunt “independenți” de-ai lui Plahotniuk, este la mintea cucoșului. Pentru transportul alegătorilor din stânga Nistrului a plătit stăpânul Moldovei, uzurpatorul Talpa Iadului de Moldova Plahotniuk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *