Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ După Ialoveni, și Criuleni…

VIDEO După Ialoveni, și Criuleni are un nou președinte de raion

Ion Țurcan, președintele raionului Criuleni

Ion Țurcan, fost viceministru al afacerilor interne este noul președinte al raionului Criuleni. Acesta a fost ales la şedinţa consiliului de azi, 21 martie, cu votul a 26 de consilieri din cei 29 prezenţi, informează estcurier.md.  Fostul președinte Veaceslav Burlac și-a anunțat demisia după ce la alegerile parlamentare din 24 februarie a pierdut în circumscripția nr.21, Criuleni, în fața candidatului Blocului ACUM, Lilian Carp.

Cu toate acestea, Burlac a declarat în cadrul ședinței de astăzi că demisia sa nu are nicio legătură cu prestaţia sa şi a Partidului Democrat în alegerile parlamentare și a anunțat că va continua să activeze în consiliu, în funcția de vice-preşedinte pe domeniul social.

Veaceslav Burlac a fost ales președinte al raionului Criuleni în mai 2017. Burlac a luat atunci locul altui democrat, Iurie Andriuța, care și-a anunțat demisia, după ce a fost reținut de CNA într-un dosar de corupție.

Noul preşedinte, Ion Ţurcan a declarat că va ocupa funcţia pentru timp de cinci luni.

Până în noiembrie 2017, Ion Țurcan a activat în calitate de viceministru de interne. Pe 1 noiembrie 2017, ministrul Alexandru Jizdan a anunțat în cadrul ședinței Guvernului eliberarea din funcția de viceministru al afacerilor interne a lui Țurcan și numirea lui în funcția de reprezentant plenipotențiar al Republicii Moldova în Biroul pentru coordonarea combaterii criminalității organizate pe teritoriul statelor CSI.