Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ După discuțiile cu PSRM,…

VIDEO După discuțiile cu PSRM, PDM convoacă Consiliul Național Politic

PDM și PSRM au discutat despre crearea unei majorități parlamentare. Vicepreședintele democraților, Vladimir Cebotari a declarat în cadrul unui briefing de presă că în acest context democrații convoacă astăzi Consiliul Național Politic, pentru a lua o decizie despre următoarele acțiuni politice.

Cebotari a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor, menționând doar în linii generale că subiectul discuțiilor dintre PSRM și PDM l-a constituit „crearea unei majorități parlamentare”.

„Noi nu am discutat despre careva funcții. Nu am pus accentul pe distribuiri, deoarece PDM consideră că nu e corect la această etapă să abordăm numirea în funcții. O astfel de abordare, acum, când nu e clar care vor fi prioritățile de guvernare, e o abordare imorală”, a spus Cebotari.

Vicepreședintele PDM nu a menționat dacă au existat anumite neînțelegeri între partide, sau anumite condiționalități. Astfel, după Consiliul Național Politic, PDM urmează să ia o decizie pe care o va face publică.

Tot astăzi își convoacă Consiliul Republican și PSRM. Socialiștii urmează să analizeze propunerile PDM, dar și deciziile luate anterior de Blocul ACUM, care a declarat că este gata să susțină candidatul PSRM la funcția de speaker, doar că cu anumite condiții.