(VIDEO) Deși votarea continua, CEC l-a prezentat pe Dodon învingător din primul tur

Deși procesul de votare nu era înheiat, iar numărarea voturilor a ajuns abia la 30,6% din totalul secțiilor de votare, în cadrul unui briefing de presă, Comisia Electorală Centrală (CEC) l-a prezentat pe Igor Dodon ca fiind învingător din primul tur. Acest lucru a fost transmis LIVE de majoritatea televiziunilor care filmau în sală. A doua zi dimineața, CEC a făcut un nou briefing, la care a anunțat că au fost procesate 99,33%, dar nu au mai fost prezentat rezultatele. Explicația Alinei Russu a fost simplă – ”rezultatele au fost afișate pe panou”.

Sursa Video: www.ZdG.md

Igor Dodon, pre­șe­din­te­le PSRM și Maia San­du, pre­șe­din­ta PAS, se vor lup­ta pes­te două săp­tămâ­ni pen­tru func­ția de pre­șe­din­te al R.Mol­do­va, în turul II. Cei doi au obți­nut cele mai mul­te votu­ri în urma scru­ti­nu­lui de dumi­ni­că, 30 octom­brie. San­du și Dodon au mono­po­li­zat prac­tic ale­ge­ri­le pre­zi­den­ți­a­le, obținând împre­u­nă 87% din votu­ri­le cetă­țe­ni­lor R. Mol­do­va cu drept de fapt, sau, mai exact, 1,2 mili­oa­ne de votu­ri din cele 1,43 de mili­oa­ne care au fost expri­ma­te.

Igor Dodon a obți­nut puțin sub 49% din votu­ri­le cetă­țe­ni­lor R. Mol­do­va (apro­xi­ma­tiv 700 de mii de votu­ri) în timp ce Maia San­du a obți­nut 38% (aproa­pe 550 de mii de votu­ri). Turul II de scru­tin va avea loc dumi­ni­că, 13 noiem­brie 2016. Dife­ren­ța din­tre cei doi can­di­dați este de apro­xi­ma­tiv 10%, res­pec­tiv, 150 de mii de votu­ri.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *