VIDEO/ Deputații se întrunesc în ședință pentru a examina 14 subiecte

Pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului din 12 iulie figurează 14 subiecte. Astăzi, deputații examinează „Proiectul de hotărâre cu privire la efectuarea unei analize ample, evaluări și expertize a legislației electorale care a stat la baza invalidării alegerilor locale noi în municipiul Chișinău”

Agenda ședințelor poate fi accesată AICI.

11.05. Democrata Valentina Buliga prezintă raportul Comisiei protecţie socială, sănătate şi familie privind Proiectul legii pentru modificarea și completarea Codului muncii al Republicii Moldova nr.154-XV din 28 martie 2003 (art.359, 360).

11.00. Se discută Proiectul de lege privind avertizorii de integritate.

10.55. Deputații au refuzat să cheme ministra Educației, Culturii și Cercetării în Parlament pentru discuții referitor la starea gimnaziului din localitatea Aluatu, Taraclia.

10.26. Propunerea nu a fost acceptată. Pentru aceasta au votat doar 39 de deputați, deși pentru a organiza la 12 iulie audierea conducerii PA, CNA și BNM erau necesare cel puțin 43 de voturi.

10.25. Comunistul Oleg Reidman solicită prezența în plenul Parlamentului și a guvernatorului Băncii Naționale.

10.24. Liberalul Roman Boțan anunță că PL va susține propunerea PSRM.

10.21. Deputatul PLDM Iurie Țap afirmă că fracțiunea din care face parte va susține inițiativa socialiștilor.

10.20. Socialiștii cer audirerea conducerii PA și CNA referitor la activele recuperate în cadrul anchetei de investigarea a furtului miliardului. Socialistul Vasile Bolea solicită informație despre câți bani au fost recuperați.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *