Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Democratul Vladimir Cebotari s-a…

VIDEO Democratul Vladimir Cebotari s-a lansat în campania electorală pentru capitală

Candidatul Partidului Democrat, Vladimir Cebotari, s-a lansat, astăzi, 25 septembrie, în campania electorală pentru funcția de primar general al capitalei.

Înconjurat de colegi de partid, Cebotari a ținut un discurs în care a criticat actuala guvernare și a făcut mai multe promisiuni electorale.

„Eu cred că așa cum am reușit să contribui la modernizarea flotei aeriene și la altele, consider că pot să fac mai multe. Împreună putem rezolva aceste probleme deosebit de importante pentru fiecare locuitor al capitalei. Vom avea o Primarie nepolitizată, modernă și transparentă”, spune Cebotari.

Pe rând, și democrații prezenți la eveniment au făcut mai multe promisiuni electorale.

„Toți înainte spre un Chișinau mai bun, mai curat și mai democrat”, a declarat Diacov

Pe 19 septembrie, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a cerut, în plenul Parlamentul de la Chișinău, ridicarea imunității parlamentare deputatului Vladimir Cebotari, declarând că democratul ar fi fost implicat în procesul de concesionare a aeroportului Internațional Chișinău. Ulterior, 53 de deputați au votat pentru ridicarea imunității. În semn de protest, democrații au părăsit sala de ședință înainte ca solicitarea procurorului general interimar să fie supusă votului.

Alegerile locale generale vor fi organizate pe 20 octombrie. În competiția pentru funcția de primar general s-au înscris 21 de candidați. Până acum, doar opt au fost înregistrați.